top of page

Onze diensten

Binnen onze afdeling wordt gewerkt vanuit de visie dat u het beste uit uzelf kunt halen met coaching op een leefstijlgerelateerde wens. Wij coachen op het formuleren van deze wens, het vertalen hiervan naar doelstellingen en uitvoering in de praktijk. Op deze manier kunt u uw leefstijl op langere termijn bevorderen.

Individuele leefstijl-coaching

Wat is het?
Bij individuele leefstijlcoaching staan uw wensen en doelen voor het behalen van een betere gezondheid centraal. Leefstijlcoaching richt zich op het maken van gezonde keuzes, veranderingen in uw leefstijl en het werken aan uw doelen. Gedurende het traject wordt u hierin gecoacht door een gecertificeerd leefstijlcoach om het beste uit uzelf te halen.

 

In overleg met uw leefstijlcoach wordt er na elk consult een afspraak gemaakt voor een volgend coachingsmoment. Bij individuele leefstijlcoaching werken wij met een vrijblijvend informatiegesprek; hierin overleggen we over de mogelijkheden voor een coachingstraject. Hierop volgt een intakegesprek, waarna het volgende coachingsmoment ingepland wordt.
 


Voor wie is het?
Individuele leefstijlcoaching is bedoeld voor iedereen met een leefstijlgerelateerde wens. Hierbij kunt u denken aan onder andere: fitter worden, afvallen, meer bewegen, gezond oud worden en het verminderen van een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico (zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, hoge bloeddruk, obesitas en hart- en vaatziekten).

 


Wat kost het?

De kosten voor consulten voor individuele coaching zijn:

  • Coachingsgesprek (60 minuten): € 75,00

  • Evaluatiegesprek (60 minuten): € 75,00

Omdat elke traject uniek is, kan het totale aantal consulten bij iedereen verschillen. Per consult wordt er daarom overlegd waar behoefte aan is.

Geïnteresseerd?
Wilt u een individueel coachingstraject beginnen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een leefstijlcoachingstraject? Neem dan contact met ons op via de contactpagina, dan staan wij u graag te woord.

Indivduele leefstijlcoachng

Wat is het?
In de oefenzaal van Fysiopraktijk Veluwse Poort kunt u gedurende de werkweek terecht om onder begeleiding van een gecertificeerd paramedisch fitnessinstructeur te sporten. Hierbij houden wij een limiet aan van maximaal 5 sporters per uur, zodat iedereen in de zaal verzekerd is van persoonlijke aandacht. Op basis van feedback en belastbaarheid  worden de oefeningen en trainingsschema's bijgesteld. Het streven hierbij is om de belastbaarheid te vergroten, maar niet te overschrijden. Een training voor medische fitness bedraagt maximaal een uur.

 


Voor wie is het?
Medische fitness bij Fysiopraktijk Veluwse Poort is voor iedereen die zijn of haar lichamelijke belastbaarheid en conditie wilt behouden of verbeteren. De meerwaarde van de medische fitness zit in de 
kennis en kunde voor de begeleiding van lichamelijke klachten veroorzaakt door stress, ziekte, een ongeluk of langdurige houdingsproblematiek. Ook mensen met een hogere belastbaarheid kunnen bij ons trainen om de juiste uitvoering van verschillende oefeningen te leren. 


Wat kost het?

U kunt gebruikmaken van twee vrijblijvende proeflessen. Daarna kunt u voor medische fitness kiezen uit een maandabonnement of voor een 10-rittenkaart. Voor de abonnementen worden de kosten aan het begin van elke maand in rekening gebracht en de rittenkaart wordt bij aanschaf betaald. Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar en aanpasbaar; de 10-rittenkaart heeft geen verloopdatum. Beide diensten worden middels automatische incasso geïncasseerd.

 

Onderstaand de tarieven voor medische fitness:

  • 1 maal per week: € 55,00 per maand

  • 2 maal per week: € 75,00 per maand


Bij inschrijving rekenen we eenmalige administratiekosten à € 15,00 (inclusief ledenpas).

Geïnteresseerd?

Wilt u eens een kijkje nemen bij ons in de oefenzaal of heeft u vragen over medische fitness? Neem dan contact met ons op via de contactpagina! 

Medische fitness

Medisch fitness

Cool-Traject

Wat is het?
Coaching op Leefstijl (CooL) is een gecombineerde leefstijlinterventie, gericht op het verminderen van overgewicht. CooL is een traject van twee jaar en is een van de interventies die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Het traject start met groepen van twaalf tot vijftien deelnemers en bestaat uit zestien groepsbijeenkomsten over gezondheidsgerelateerde thema's en acht individuele coachingssessies. Alle contactmomenten worden verzorgd door de leefstijlcoach. 


Voor wie is het?
De CooL-interventie is bedoeld voor mensen met een BMI van 30 of hoger. Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan CooL als uw BMI tussen de 25 en 30 ligt en samengaat met diabetes mellitus type 2 of (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten. Deelname aan CooL is mogelijk na doorverwijzing van uw huisarts of praktijkondersteuner en met instemming van de leefstijlcoach.


Wat kost het?
Deelname aan de CooL-interventie is kosteloos; de interventie wordt vergoed vanuit de basisverzekering en duurt twee jaar. Medische fitness is geen onderdeel van de CooL-interventie.

 

Geïnteresseerd?
In 2020 beginnen wij mij het CooL-traject. Wilt u deelnemen aan de CooL-interventie of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Groepscoaching
bottom of page